Συνεδρίαση ΔΣ ΕΑΝΔιΘ την Παρασκευή 16-11-2018

Θεσσαλονίκη 14-11-2018,

Καλείται σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΝΔιΘ την Παρασκευή 16-11-2018 και ώρα 14.00 στην βιβλιοθήκη του ΔΣΘ (Μοσκώφ & Φράγκων 1). Θεματολογία:

 1. Ενημέρωση Προέδρου.
 2. Συμμετοχή της ΕΑΝΔιΘ στις εκδηλώσεις για τις 17 Νοέμβρη. Εισηγήτρια Κατερίνα Τσιαμπέρα.
 3. Έναρξη ανοικτού διαλόγου προς διαμόρφωση προτάσεων για την διασφάλιση αμοιβών και ελάχιστων όρων απασχόλησης “συνεργατών” δικηγόρων. Εισηγητής Μιχάλης Μήττας.
 4. Καταγγελία σε βάρος περιστατικών παροχής νομικών υπηρεσιών και ελεύθερης διακίνησης “δικογράφων” από τον ημερήσιο τύπο. Εισηγήτρια Ελένη Χατζηγιάννη.
 5. Πρόταση δημιουργίας διαδικτυακής πλατφόρμας παροχής αλληλοβοήθειας μεταξύ συναδέλφων – μελών της Ένωσης αναφορικά με ενέργειες σε φορείς και αρχές εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Εισηγήτρια Έλλη Μέλλιου.
 6. Πρόταση για τη διοργάνωση ημερίδας σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης της Γ.Γ. Ισότητας Φύλου. Εισηγήτρια Έλλη Μέλλιου.
 7. Έγκριση πρότασης από την Ένωση Σηματούχων Εταιρειών Ελλάδας-Κύπρου-Αλβανίας-Ρουμανίας-Σκοπίων και Τουρκίας (ΕΣΗΜΕΤ) για συνεργασία με την ΕΑΝΔιΘ και στήριξη και προώθηση του Συνεδρίου «IP & E-Commerce. The Challenge» στη 01-12-2018 στο ΜΕΤ. Στο συνέδριο αυτό θα υπάρχει και ειδική θεματολογία για τα εμπορικά σήματα και τα προβλήματα που ήδη δημιουργούνται και θα δημιουργηθούν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εισηγητής Μιχάλης Μήττας.
 8. Πρόταση για την απευθείας αποστολή δικαστικών αποφάσεων στα mail των παρασταθέντων δικηγόρων. Εισηγήτρια Κατερίνα Τσιαμπέρα.
 9. Επαναφορά αιτήματος για κατάργηση των παραστάσεων των ασκουμένων εν όψει του επερχόμενου Διαγωνισμού Δικηγόρων (Β΄ Περίοδος 2018). Εισηγήτρια Ειρήνη – Μαρία Σταματοπούλου.
 10. Λήψη απόφασης για την συνέχιση συνεργασίας της ΕΑΝΔιΘ με την ELSA Θεσσαλονίκης, βάσει του από 26-5-2016 πλαισίου. Εισηγήτρια Κατερίνα Τσιαμπέρα.
 11. Έναρξη διαδικασιών για έλεγχο ενδεχόμενων παραβάσεων του Καταστατικού και του Κανονισμού Λειτουργίας της Ένωσης. Εισηγητής Μιχάλης Μήττας.
 12. Πρόταση περί συμμετοχής της ΕΑΝΔιΘ στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 28/11. Εισηγητής Δημήτρης Νταφόπουλος.
 13. Ενημέρωση σχετικά με την τρέχουσα ταμειακή κατάσταση της Ένωσης. Εισηγητής Γιάννης Τρασανίδης.
 14. Εισηγήσεις και προτάσεις μελών της ΕΑΝΔιΘ.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα μέλη της ΕΑΝΔιΘ έχουν δικαίωμα να καταθέσουν έως και την Παρασκευή 16-11-2018 και ώρα 10.00 προτάσεις προς το ΔΣ καθώς και να της εισηγηθούν παριστάμενα στην συνεδρίαση. Οι σχετικές προτάσεις πρέπει να αποσταλούν έως την ανωτέρω αναφερόμενη ώρα στο email eandith@gmail.com.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ
Η Πρόεδρος…………………..………….Η Γραμματέας
Κατερίνα Τσιαμπέρα………..…………Ελένη Χατζηγιάννη