Συλλυπητήρια Ανακοίνωση για τον Λ. Μαργαρίτη

Θεσσαλονίκη 22-11-2022,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νέων Δικηγόρων και Ασκουμένων Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του διακεκριμένου επιστήμονα, Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συναδέλφου, Λάμπρου Μαργαρίτη, ο οποίος άοκνα και ασίγαστα υπηρέτησε την Νομική επιστήμη όπως ελάχιστοι και δικαίως συγκαταλέγεται στους κορυφαίους επιστήμονες του κλάδου. Ο Λάμπρος Μαργαρίτης κατόρθωσε μέσα από την ασταμάτητη παρουσία του τόσο στα αμφιθέατρα της Νομικής Σχολής όσο και στις αίθουσες των Δικαστικών Μεγάρων ανά την Ελλάδα, να δημιουργήσει μία δίχως προηγούμενο επιστημονική παρακαταθήκη, συνδυάζοντας με απόλυτη επιτυχία τον ρόλο του επιστήμονα με τον ρόλο του μάχιμου – μαχιμότατου– δικηγόρου. Ο Καθηγητής αποτέλεσε ένα επιστημονικό ορόσημο για την δικηγορική πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης, σε βαθμό που η λέξη «καθηγητής», εντός των ποινικών ακροατηρίων της πόλης, να ταυτίζεται με το όνομά του. Πολυγραφότατος και πολυγνωμότατος, αφήνει πίσω του ένα πολύ πλούσιο επιστημονικό έργο, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε υπηρέτη του ποινικού Δικαίου. Ήταν ένας αυτοδημιούργητος αγωνιστής που νουθέτησε επιστημονικά γενιές και γενιές δικηγόρων προσπαθώντας διαρκώς να δημιουργήσει τους επόμενους ταγούς της επιστήμης που ο ίδιος αγάπησε.

Διετέλεσε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το έτος 1979 μέχρι και σήμερα.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την έμπρακτη προσήλωσή του στις ύψιστες ακαδημαϊκές και ανθρωπιστικές αξίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Ν.Δι.Θ. εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του και θα καταθέσει αύριο Στεφάνι, κατά την Εξόδιο Ακολουθία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν. της Αγίας του Θεού Σοφίας, ώρα 13:00

Ο Πρόεδρος………………………………..Ο Γραμματέας

Γιάννης Τρασανίδης……………………….Γεώργιος Παπαγεωργίου