Ψήφισμα υπέρ συναδέλφων – εργαζόμενων σε δικηγορικές εταιρίες, οι οποίες αρνούνται την καταβολή δεδουλευμένων

Θεσσαλονίκη 5-5-2020,

Σύμφωνα με καταγγελίες που μας γνωστοποιήθηκαν, ορισμένες μεγάλες δικηγορικές εταιρείες προχώρησαν σε οριζόντια μείωση των αμοιβών, συμψηφίζοντας την κρατική αποζημίωση των 600 ευρώ με την καταβολή του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο μισθός των συναδέλφων δικηγόρων και ασκουμένων δικηγόρων μειώθηκε οριζόντια κατά 600 ευρώ. Ταυτόχρονα βέβαια, οι συγκεκριμένες εταιρίες διασφάλισαν υπέρ τους οικονομικό όφελος, αφού κατά το ίδιο διάστημα οι εν λόγω συνάδελφοι συνέχισαν να παρέχουν κανονικά τις υπηρεσίες τους. Πρόκειται για πρακτική που θα ενδέχεται να γενικευθεί και να ακολουθηθεί και από άλλες δικηγορικές εταιρείες και εν γένει εργοδότες σε όλον τον ιδιωτικό τομέα.

Ως Ένωση Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που ενώ εργάστηκαν στις εταιρίες αυτές, οι εργοδότες τους αυθαίρετα και με καμία λογική συμψήφισαν την κρατική αποζημίωση των 600 ευρώ.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση – παράσταση που διοργανώνεται την Τετάρτη 6-5-2020 και ώρα 13.00 στην έδρα του συνδέσμου δικηγορικών εταιριών (Ομήρου 11) και καλούμε τους συναδέλφους της Αθήνας σε συμμετοχή σε αυτήν.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Η Πρόεδρος……………………Η Γραμματέας

Κατερίνα Τσιαμπέρα……………….Ελένη Χατζηγιάννη