Προκήρυξη διενέργειας Γενικής Συνέλευσης και εκλογών για την Επιτροπή Ασκουμένων της ΕΑΝΔιΘ

Θεσσαλονίκη 31-5-2021,

Με την ολοκλήρωση της θητείας της Επιτροπής Ασκουμένων της ΕΑΝΔιΘ και σύμφωνα με την υπ’ αρ. 3/31-5-2020 απόφαση ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ, προκηρύσσονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας Επιτροπής Ασκουμένων της ΕΑΝΔιΘ. Το πρόγραμμα αρχαιρεσιών 2021 έχει ως εξής:

Διεξαγωγή Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 9-6-2021 και ώρα 15.00. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα στον ίδιο τόπο στις 16.00. Η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Υποβολή υποψηφιοτήτων έως και το Σάββατο 12-6-2021. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για την Επιτροπή Ασκουμένων έχουν αποκλειστικά ασκούμενοι δικηγόροι, ακόμη και όσοι συμμετέχουν στις παρούσες εξετάσεις δικηγόρων. Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται μέσω email στο eandith@gmail.com ή με έντυπη αίτηση προς το ΔΣ. Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας για την εκλογή της Επιτροπής Ασκουμένων την Πέμπτη 17-6-2021. Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν όλοι οι ασκούμενοι δικηγόροι Θεσσαλονίκης, ακόμη και όσοι συμμετέχουν στις παρούσες εξετάσεις δικηγόρων, εφόσον εγγράφονται στην ΕΑΝΔιΘ ακόμα και την ίδια ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ασκουμένου δικηγόρου. Ο τόπος, η ακριβής χρονική διάρκεια καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της ΕΑΝΔιΘ.

Οι διαδικασίες των αρχαιρεσιών θα τηρήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. Κάθε συμμετέχων σε κάθε διαδικασία θα πρέπει να φέρει υποχρεωτικά μάσκα προσώπου. Η Εφορευτική Επιτροπή θα ορίσει συγκεκριμένα μέτρα υγιεινής και αποφυγής συνωστισμού σε κάθε διαδικασία, τα οποία θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση σχετικά με την διαδικασία των αρχαιρεσιών παρακαλούμε να επικοινωνείτε άμεσα και εγγράφως στο email της ΕΑΝΔιΘ: eandith@gmail.com

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος………………………Ο Γραμματέας

Τρασανίδης Γιάννης……………….Σαλονικίδης Παύλος