Πρόγραμμα Αρχαιρεσιών ΕΑΝΔιΘ 2020

Θεσσαλονίκη 30-5-2020,

Με την ολοκλήρωση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ασκουμένων της ΕΑΝΔιΘ και σύμφωνα με την υπ’ αρ. 5/29-5-2020 απόφαση ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ, προκηρύσσονται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Ασκουμένων της ΕΑΝΔιΘ. Το πρόγραμμα αρχαιρεσιών 2020 έχει ως εξής:

Διεξαγωγή Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 4-6-2020 και ώρα 15.00. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα στον ίδιο τόπο στις 16.00. Η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί στο αίθριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Υποβολή υποψηφιοτήτων έως και το Σάββατο 6-6-2020. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όλα τα ήδη εγγεγραμμένα (έως 29-5-2020) μέλη της ΕΑΝΔιΘ. Υποψήφιοι για το ΔΣ δύνανται να είναι δικηγόροι ή ασκούμενοι δικηγόροι, ενώ για την Επιτροπή Ασκουμένων δύνανται να είναι αποκλειστικά ασκούμενοι δικηγόροι. Η υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται μέσω email ή με έντυπη αίτηση προς το ΔΣ. Οι υποψηφιότητες για το ΔΣ συνοδεύονται από καταβολή ποσού 20 ευρώ στο ταμείο της Ένωσης. Οι υποψηφιότητες για την Επιτροπή Ασκουμένων υποβάλλονται ατελώς. Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Ασκουμένων την Πέμπτη 11-6-2020. Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν όλοι οι ασκούμενοι δικηγόροι Θεσσαλονίκης και όλοι οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης που απέκτησαν δικηγορική ιδιότητα από 1-1-2016 και έπειτα, εφόσον εγγράφονται στην ΕΑΝΔιΘ. Απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας ασκουμένου δικηγόρου ή δικηγόρου. Ο τόπος, η ακριβής χρονική διάρκεια καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της ΕΑΝΔιΘ.

Η διαδικασίες των αρχαιρεσιών θα τηρήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού. Κάθε συμμετέχων σε κάθε διαδικασία θα πρέπει να φέρει υποχρεωτικά μάσκα προσώπου. Η Εφορευτική Επιτροπή θα ορίσει συγκεκριμένα μέτρα υγιεινής και αποφυγής συνωστισμού σε κάθε διαδικασία, τα οποία θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση σχετικά με την διαδικασία των αρχαιρεσιών παρακαλούμε να επικοινωνείτε άμεσα και εγγράφως στο email της ΕΑΝΔιΘ: eandith@gmail.com

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος………………………………..Η Γραμματέας

Κατερίνα Τσιαμπέρα………………………..Ελένη Χατζηγιάννη