Μέλη της ΕΑΝΔιΘ που είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές της 26ης Μαΐου 2019

Φωτεινή Ασλανίδου, Δικηγόρος, Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Δ. Ελευθερίου – Κορδελιού “Νέα Πνοή με Ήθος και Όραμα για τον Δήμο Μας – Κλ. Μανδαλινός

Γεννήθηκα το 1993 και μεγάλωσα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών του ΑΠΘ. Το 2017 εγγράφηκα στον ΔΣΘ και έκτοτε ασκώ το δικηγορικό λειτούργημα. Παράλληλα, διδάσκω Ποινικό Δίκαιο και Ποινική Δικονομία σε φροντιστήριο ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Γιώργος Λογοθέτης, Δικηγόρος, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Θεσσαλονίκης “Η Πόλη Ανάποδα – Αντ. Γαζάκης

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1989. Σπούδασα στη Νομική του Α.Π.Θ. Από το 2016 εργάζομαι ως αυτοαπασχολούμενος Δικηγόρος. Μένω στο κέντρο της πόλης.

Άννα Λαγούδη, Δικηγόρος, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Αμπελοκήπων Μενεμένης “Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Δημοτική Συνεργασία – Λ. Κυρίζογλου

Γεννήθηκα το 1992 και είμαι μόνιμη κάτοικος Αμπελοκήπων. Αποφοίτησα το 2010 από το 1ο Ενιαίο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Είμαι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. (2015) και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης του Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Α.Π.Θ. (2018). Είμαι εν ενεργεία δικηγόρος Θεσσαλονίκης από το 2017.

Μιχάλης Μήττας, Δικηγόρος, Υπ. Διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Θεσσαλονίκης “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη – Σπ. Βούγιας

Ο Μιχάλης Μήττας γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αποφοιτώντας από το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο (Ικτίνου). Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής (2011) και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών (2016) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τομέα Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής ΑΠΘ και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ στην κατεύθυνση της Πολιτικής Ανάλυσης. Έχει υπάρξει σπουδαστής επί σειρά ετών στο Μακεδονικό και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης αλλά και στα αθλητικά τμήματα της ΧΑΝΘ. Ομιλεί Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Σήμερα είναι δικηγόρος παρ’ εφέταις, έχοντας το δικό του δικηγορικό γραφείο, και παράλληλα Υπ. Διδάκτορας του Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Συμμετέχει συχνά ως ομιλητής σε σειρά επιστημονικών συνεδρίων και κατά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει ενεργό δράση στην προσφυγική κρίση, εθελοντικά και επαγγελματικά.

Πολιτική δράση είχε αναπτύξει από τα φοιτητικά του χρόνια στον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής, μέσω της ΠΑΣΠ Νομικής, ενώ στην συνέχεια θήτευσε ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (ΕΑΝΔιΘ). Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το διάστημα από τον Ιούνιο έως και τον Δεκέμβριο του 2017 και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Δικηγόρων (ΕΥΒΑ) από το 2017 έως σήμερα, θητεύοντας πλέον ως Γραμματέας αυτής. Παράλληλα αρθρογραφεί σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες. Έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας στον Σύλλογο Ποντίων Δικηγόρων «Ο Στράβων» και σήμερα είναι Αναπληρωτής Γραμματέας στον Σύλλογο Αποφοίτων 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης «Ικτίνος».

Επικοινωνία: 6970057700, mich.mittas@gmail.com, mittaslaw.gr

Μαρία Ροΐδη, Δικηγόρος, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Νέαπολης – Συκεών “Νέα Αυτοδιοίκηση – Σ. Δανιηλίδης

Η Μαρία Ροϊδη είναι 27 χρονών, δικηγόρος στο επάγγελμα και στο τελευταίο έτος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 2010 σε ηλικία 19 ετών εκλέγεται τοπική σύμβουλος στη δημοτική Ενότητα Συκεών έως και το 2014. Από το 2010 ασχολείται με διαχείριση έργων και προγραμμάτων που αφορούν τη νεολαία σε Τοπικό αλλά και Διεθνές επίπεδο. Είναι αντιπρόεδρος του διεθνούς δικτύου Youth Social Rights Network, δίκτυο που προωθεί την πρόσβαση των νέων στα κοινωνικά δικαιώματα από το 2013 και πρόεδρος από το 2018 έως και σήμερα. Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της προγραμματικής επιτροπής ως υπεύθυνη στην αξιολόγηση έργων. Σήμερα είναι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Νεάπολης – Συκεών από το 2014, μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΥΝΣ και εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα νέας γενιάς. Παράλληλα με τη δικηγορία, εργάζεται ως youth worker και υπεύθυνη στη διαχείριση έργων και προγραμμάτων νεολαίας.

Αναστασία Χρηστίδου, Δικηγόρος, Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Ωραιοκάστρου “Δύναμη Δημιουργίας – Γ. Παπακωνσταντίνου

H Αναστασία Χρηστίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Saarland (Γερμανία). Είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ασκούμενων Δικηγόρων της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια των σπουδών της έχει συμμετάσχει σε συνέδρια προσομοίωσης των διαδικασιών της Βουλής των Ελλήνων. Στα μαθητικά της χρόνια ασχολήθηκε ενεργά με τον κλασσικό αθλητισμό.