Κινητοποιήσεις Εβδομάδας 11-1-2016 έως και 15-1-2016

Στον χώρο της Δικαιοσύνης κατά την εβδομάδα 11-1-2016 έως και 15-1-2016 έχουν προκηρυχθεί οι ακόλουθες κινητοποιήσεις:

Δικηγόροι:

Πανελλαδική αποχή από Τρίτη 12-1-2016 έως και Πέμπτη 14-1-2016. Την Πέμπτη 14-1-2016 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και την Βουλή. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για την προκήρυξη αποχών διαρκείας. Πλαίσιο χορήγησης αδειών: α) Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης, β) Παραγραφές-προθεσμίες, γ) Αναστολές πλειστηριασμών, δ) Αιτήσεις προσωρινών διαταγών, ε) Για τις ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι για πλημμελήματα που από τον χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί 6ετία σε α’ βαθμό και 7ετία σε β’ βαθμό. Δεν απαιτείται άδεια για την προκατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και προσθήκης. Αναβολές: Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Δικαστικοί Υπάλληλοι:

Η ΟΔΥΕ έχει προκηρύξει δίωρες επαναλαμβανόμενες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας 9.00 έως 11.00 καθημερινά έως και την Παρασκευή 15-1-2015. Κατά το διάστημα αυτό τα περισσότερα ακροατήρια θα ξεκινούν στις 11.00 και οι γραμματείες των δικαστηρίων δεν θα λειτουργούν πριν την ώρα αυτή. Όσον αφορά στις δίκες, σε κάθε περίπτωση συνιστούμε στους συναδέλφους να ενημερώνονται έγκαιρα για την συμμετοχή του γραμματέα έδρας του ακροατηρίου στο οποίο πρόκειται να παρασταθούν στην στάση εργασίας.

Δικαστικοί Επιμελητές:

Πανελλαδική αποχή από Τρίτη 12-1-2016 έως και Πέμπτη 14-1-2016. Την Πέμπτη 14-1-2016 τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά και θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και την Βουλή. Στην συνέχεια η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας θα συνεδριάσει εκ νέου για την προκήρυξη καθολικών αποχών διαρκείας. Πλαίσιο χορήγησης αδειών: Μόνο παραγραφές.