Αίτημα Σχετικά με την Λειτουργία της Βιβλιοθήκης του ΔΣΘ

Θεσσαλονίκη 26-9-2016,

Η βιβλιοθήκη του ΔΣΘ από το προηγούμενο δικαστικό έτος, κατόπιν απόφασης του ΔΣ του ΔΣΘ, λειτουργούσε με διευρυμένο ωράριο, απογεύματα όπως και Σάββατα. Η επέκταση του ωραρίου ήταν απαραίτητη προκειμένου να εξυπηρετούνται συνάδελφοι περισσότερες ώρες την ημέρα αλλά και να περιορισθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται τις πρωινές ώρες. Πρόσφατα ωστόσο πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του ΔΣΘ για τον περιορισμό του ωραρίου της βιβλιοθήκης.

Επειδή, η πρόσβαση των συναδέλφων στην βιβλιοθήκη είναι απαραίτητη, ιδίως δεδομένου ότι οι περισσότεροι δεν δύνανται να διατηρούν αντίστοιχη βιβλιοθήκη και συνδρομές σε νομικά περιοδικά.

Επειδή, δεδομένου του περιορισμένου χώρου και του αριθμού των αντιτύπων, η μείωση του ωραρίου λειτουργίας συνεπάγεται την πρόκληση συνωστισμού και την πρακτική αδυναμία πραγματοποίησης νομικής έρευνας για το σύνολο των συναδέλφων.

Αιτούμαστε την διατήρηση του τρέχοντος ωραρίου λειτουργίας της βιβλιοθήκης του ΔΣΘ, το οποίο εκτείνεται τόσο τις απογευματινές ώρες όσο και το Σάββατο.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος……….………….Ο Γραμματέας

Μιχάλης Μήττας……….……..Στέφανος Κρεμέτης