Επιτροπή Ασκουμένων

Η Επιτροπή Ασκουμένων Δικηγόρων της ΕΑΝΔιΘ αποτελεί πενταμελές όργανο με ενιαύσια θητεία, εκλεγόμενο από όλους τους ασκούμενους δικηγόρους του ΔΣΘ. Με την συγχώνευση του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η ίδρυση της, στα πλαίσια της Ένωσης, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των ασκούμενων δικηγόρων και των ιδιαίτερων αναγκών τους. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής συμμετέχει αυτοδίκαια και ως ισότιμο μέλος στο ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ.

Επιτροπή Ασκουμένων V – 2019

Πρόεδρος: Χορόζογλου Ιορδάνης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και της Νομικής του ιδίου πανεπιστημίου, Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο Π.Μ.Σ. Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του Δ.Π.Θ.. Υπήρξε φοιτητής Erasmus στο Würzburg της Γερμανίας όπου και διετέλεσε ως «Ευρωπαίος Πρέσβης Φοιτητής». Εξελέγη στην Επιτροπή του Α΄ Έτους ως ανεξάρτητος υποψήφιος κατά την διάρκεια των σπουδών του στην Νομική του Δ.Π.Θ. Ομιλεί Αγγλικά, Γερμανικά και έχει την βασική γνώση στα Γαλλικά. Έχει υπάρξει υπότροφος του DAAD, του Julius Maximilians Universität Würzburg καθώς  και του Δήμου Βύρτσμπουργκ. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου «Σωκράτης –Σωματείο για την Διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Γραμματείας στην Κένυα» και Πρόεδρος στο υπό ίδρυση Σωματείο Προυσαλιωτών Ν. Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων ασχολείται με το σκάκι και το water polo. Συμμετείχε σε Μοντέλα Προσημείωσης Ηνωμένων Εθνών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αντιπρόεδρος: Κοτανίδης Νίκος

Ονομάζομαι Νίκος Κοτανίδης, είμαι πολιτικός επιστήμονας και ασκούμενος δικηγόρος. Γεννήθηκα στην Τυφλίδα Γεωργίας και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, όπου και αποφοίτησα από τη σχολή Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Μετά την αποφοίτησή μου, εισήχθη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ιδίου τμήματος, ακολουθώντας τον τομέα της Πολιτικής Θεωρίας και Φιλοσοφίας. Ιδιαίτερα ανήσυχος και φιλομαθής, με μια αθεράπευτη αγάπη για τη Νομική Επιστήμη, μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών μου σπουδών, εισήχθη με επιτυχία στη Νομική σχολή μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων, την οποία και ολοκλήρωσα επίσης με επιτυχία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Νομική σχολή, εξέτισα ταυτόχρονα και τη στρατιωτική μου θητεία ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο Κρήτης και αποστρατεύτηκα από το Τάγμα Εθνοφυλακής Αξιούπολης ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Μετά δε την ολοκλήρωση τόσο των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων όσο και την περάτωση των σπουδών μου στη Νομική Σχολή, εισήχθη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Θεωρίας Δικαίου και Διεπιστημονικών Νομικών Σπουδών, το οποίο αποπεράτωσα επιτυχώς, εκκρεμούσης της εκπόνησης της διπλωματικής μου διατριβής. Μιλάω Αγγλικά και Ρωσικά και τα ενδιαφέροντά μου επικεντρώνονται στη συγγραφή, μελέτη και εκπόνηση ερευνητικών εργασιών, καθώς, και σύνταξη άρθρων και κειμένων σε ζητήματα πολιτικής φιλοσοφίας και φιλοσοφίας του Δικαίου, Δικαίου και Πολιτικής, κουλτούρας και πολιτισμού. Παράλληλα, είμαι αναπληρωτής Συντονιστής της Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και ενεργό μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Γραμματέας: Θεογνώστου Νικολέτα

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ (2016) και ασκούμενη δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Ομιλεί την αγγλική και την ισπανική γλώσσα.

Μέλος – Συνήγορος Ασκουμένου: Λυκίδης Στέφανος

Μέλος: Παπαζαΐτης Παύλος

Προηγούμενες Επιτροπές Ασκουμένων

2018 (Επιτροπή Ασκουμένων IV)

Πρόεδρος: Σταματοπούλου Μαρία – Ειρήνη

Αντιπρόεδρος: Ζιώγος Βαγγέλης

Γραμματέας: Λιαράτσικα Κέλλυ

Μέλος – Συνήγορος Ασκουμένου: Τραμουντάνα Χρυσάνθη

Μέλος: Καραπέτη – Πλάκα Μαρίνα

2017 (Επιτροπή Ασκουμένων III)

Πρόεδρος: Τρασανίδης Γιάννης

Αντιπρόεδρος: Τσάμης Έκτορας

Γραμματέας: Βασλή Μαρία

Μέλος – Συνήγορος Ασκουμένου: Κοχλιού Κωνσταντίνα

Μέλος: Δρούγκα Λένα

2016 (Επιτροπή Ασκουμένων ΙΙ)

Πρόεδρος: Βασλή Μαρία

Αντιπρόεδρος: Χρηστίδου Αναστασία

Γραμματέας: Δρούγκα Λένα

Μέλος – Συνήγορος Ασκουμένου: Πανταζή Θεοδώρα

Μέλος: Τρασανίδης Γιάννης

2015 (Επιτροπή Ασκουμένων Ι)

Πρόεδρος: Παπαδάκη Ελευθερία

Αντιπρόεδρος: Ξένος Αναστάσιος

Γραμματέας: Μαυρουδής Παναγιώτης

Μέλος – Συνήγορος Ασκουμένου: Χρίστογλου Κωνσταντίνος (α’ εξάμηνο) / Γαζέτης Αναστάσιος (β’ εξάμηνο)

Μέλος: Μολλά Σοφία