Επιτροπή Ασκουμένων

Η Επιτροπή Ασκουμένων Δικηγόρων της ΕΑΝΔιΘ αποτελεί πενταμελές όργανο με ενιαύσια θητεία, εκλεγόμενο από όλους τους ασκούμενους δικηγόρους του ΔΣΘ. Με την συγχώνευση του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η ίδρυση της, στα πλαίσια της Ένωσης, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των ασκούμενων δικηγόρων και των ιδιαίτερων αναγκών τους. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής συμμετέχει αυτοδίκαια και ως ισότιμο μέλος στο ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ.

Επιτροπή Ασκουμένων IV – 2018

Πρόεδρος: Σταματοπούλου Μαρία – Ειρήνη

Απόφοιτος Νομικής Σχολής (2016) Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και νυν ασκούμενη δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Ομιλεί την Αγγλική και την Γαλλική και από το 2012 συμμετέχει σε εθελοντικούς οργανισμούς με κύριο αντικείμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει συμμετάσχει σε διαβούλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα κοινωνικά δικαιώματα των νέων ειδικότερα όσων κατοικούν σε περιοχές με λιγότερα προνόμια ως μέλος σε μη κυβερνητική οργάνωση για την πρόσβαση των νέων στα κοινωνικά δικαιώματα (Youth Social Rights Network). Ως ενεργό μέλος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά και τοπικά συνέδρια και φόρουμ και έχει εξειδικευμένες γνώσεις επί του Ευρωπαϊκού Δικαίου Ασύλου και Προσφύγων.

Αντιπρόεδρος: Ζιώγος Βαγγέλης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Απόφοιτος του τμήματος νομικής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2016). Είναι ασκούμενος δικηγόρος από τον Ιούλιο του 2016. Μεταπτυχιακός φοιτητής στο πρόγραμμα “Master in Transnational Commercial Law/Banking Law/Arbitration-Mediation” στο International Hellenic University. Ομιλεί την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα.

Γραμματέας: Λιαράτσικα Κέλλυ

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ (2016) και ασκούμενη δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Ομιλεί την αγγλική και την ισπανική γλώσσα.

Μέλος – Συνήγορος Ασκουμένου: Τραμουντάνα Χρυσάνθη

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ τον Ιούλιο του 2017 και έκτοτε πραγματοποιεί το Μεταπτυχιακό της στο Διατμηματικό Πρόγραμμα του ΑΠΘ «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας». Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών της σπουδών, διετέλεσε ενεργό μέλος της ELSA (European Law Students’ Association), προπονήτρια της ομάδας που εκπροσώπησε τη Νομική Σχολή ΑΠΘ στον Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης EHRMCC 2016-2017, καθώς επίσης και προπονήτρια της Ομάδας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ για τα Μοντέλα Προσομοίωσης του ΟΗΕ (Model United Nations – MUN). Συμμετείχε σε Οργανωτικές Επιτροπές συνεδρίων και θερινών μαθημάτων ενώ κατέλαβε την τρίτη θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Εικονικής Επενδυτικής Διαιτησίας FIAMC 2016. Σήμερα, πραγματοποιεί την άσκησή της στη Νομική Υπηρεσία της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ενώ ταυτόχρονα διατελεί Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Ομίλου UNESCO Θεσσαλονίκης.

Μέλος: Καραπέτη – Πλάκα Μαρίνα

Προηγούμενες Επιτροπές Ασκουμένων

2017 (Επιτροπή Ασκουμένων III)

Πρόεδρος: Τρασανίδης Γιάννης

Αντιπρόεδρος: Τσάμης Έκτορας

Γραμματέας: Βασλή Μαρία

Μέλος – Συνήγορος Ασκουμένου: Κοχλιού Κωνσταντίνα

Μέλος: Δρούγκα Λένα

2016 (Επιτροπή Ασκουμένων ΙΙ)

Πρόεδρος: Βασλή Μαρία

Αντιπρόεδρος: Χρηστίδου Αναστασία

Γραμματέας: Δρούγκα Λένα

Μέλος – Συνήγορος Ασκουμένου: Πανταζή Θεοδώρα

Μέλος: Τρασανίδης Γιάννης

2015 (Επιτροπή Ασκουμένων Ι)

Πρόεδρος: Παπαδάκη Ελευθερία

Αντιπρόεδρος: Ξένος Αναστάσιος

Γραμματέας: Μαυρουδής Παναγιώτης

Μέλος – Συνήγορος Ασκουμένου: Χρίστογλου Κωνσταντίνος (α’ εξάμηνο) / Γαζέτης Αναστάσιος (β’ εξάμηνο)

Μέλος: Μολλά Σοφία