Έχουμε Λόγο και Ρόλο

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Βρισκόμαστε στον πυρήνα μιας γενικότερης κρίσης, οι συνέπειες της οποίας πλήττουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Ιδιαίτερα, δε,
οι νέοι επιστήμονες, που επέλεξαν συνειδητά να επενδύσουν το μέλλον τους στην επιστημονική γνώση και στην επιστημονική κατάρτιση, βρίσκονται στη δυσχερέστερη θέση, με το φάσμα της ανεργίας να γίνεται όλο και περισσότερο αποπνικτικό. Ωστόσο, το μέλλον μας δεν εξαρτάται μόνο από τους ορατούς ή αόρατους παράγοντες που το διαμορφώνουν, αλλά και από μας τους ίδιους.

Για μας, τους ασκούμενους και νέους δικηγόρους, που επιλέξαμε να υπηρετήσουμε την κοινωνία μέσα από μια κατ’ εξοχήν ανθρωπιστική επιστήμη, η πορεία μας μπορεί να μην είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά υπάρχει πεδίο δράσης που μπορούμε να προκαλέσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τις αναγκαίες συνθήκες για να μπορούμε να αισιοδοξούμε για ό,τι ονειρευτήκαμε. Πιστεύω στην αυτενέργεια, στη συμμετοχή και στους κοινούς αγώνες με αξίες, ιδέες και οράματα.

Πιστεύω ότι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον μας εξαρτάται και από μας τους ίδιους. Αυτός είναι και ο λόγος που με χαρά δέχθηκα την πρόσκληση-πρόκληση να είμαι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές της Πέμπτης 3 Μαΐου 2018 για την Επιτροπή Ασκουμένων Δικηγόρων της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (Ε.Α.Ν.ΔΙ.Θ.). Ως ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι έχουμε λόγο που μπορούμε να εκφράσουμε, έχουμε ρόλο που μπορούμε να διεκδικήσουμε μέσα από τις τάξεις της Ε.Α.Ν.ΔΙ.Θ. Και στο σταυροδρόμι αυτό των εξελίξεων, καθοριστικής σημασίας είναι η αποστολή της
Επιτροπής Ασκουμένων για την ανάδειξη και προώθηση των θεμάτων που μας απασχολούν. Και για αυτή την αποστολή θέλω να προσπαθήσω με οδηγό τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, του διαλόγου και της σύνθεσης των απόψεων.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018
Βιβλιοθήκη Δ.Σ.Θ.
Μοσκώφ & Φράγκων 1
8 π.μ. – 4 μ.μ.
Μαζί για έναν νέο αγώνα