Επείγουσα Πρόσκληση της ΕΥΒΑ για Υποστήριξη Ουκρανών Προσφύγων

Κατόπιν των πρόσφατων δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Δικηγόρων προχώρησε σε επείγουσα πρόσκληση για δικηγόρους με εξειδίκευση στο προσφυγικό/δίκαιο προκειμένου να υποστηρίξουν όσους ουκρανούς πολίτες αναζητούν διεθνή προστασία, την οποία αναδημοσιεύουμε, καλώντας τα μέλη μας να συμμετάσχουν, εφόσον το επιθυμούν.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πολλοί Ουκρανοί πολίτες αναζητούν καταφύγιο και προστασία σε ευρωπαϊκές χώρες.

Επιδιώκουμε να τους παράσχουμε καθοδήγηση σχετικά με τα δικαιώματα τους.

Για τον σκοπό αυτό, δημιουργούμε κατάλογο δικηγόρων, εξειδικευμένων στο προσφυγικό δίκαιο, το δίκαιο αλλοδαπών και μετανάστευσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε όλες τις χώρες που εκπροσωπούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Δικηγόρων (EYBA), αλλά και σε τρίτες χώρες, που είναι διαθέσιμοι να παράσχουν συμβουλές σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε ή γνωρίζετε συναδέλφους ή δικηγορικές εταιρίες που ενδιαφέρονται να το πράξουν, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@eyba.org, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες (όνομα, επώνυμο, χώρα, πόλη και στοιχεία επικοινωνίας)“.

Εφόσον επιθυμείτε να υποστηρίξετε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την ΕΥΒΑ, με τον ως άνω αναφερόμενο τρόπο, ή εναλλακτικά με εμάς στην διεύθυνση eandith@gmail.com.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος……………………Ο Γραμματεάς

Γιάννης Τρασανίδης…………………….Παύλος Σαλονικίδης