Ευχές από τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ για το νέο έτος

Το 2016 ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο έτος για την χώρα και τον κόσμο. Ήταν όμως ταυτόχρονα και ένα ιδιαίτερα δύσκολο έτος για το επάγγελμά μας. Πρωτίστως, οι παρατεταμένες αποχές οδήγησαν σε οικονομική ασφυξία το μεγαλύτερο μέρος των δικηγόρων, χωρίς όμως, και όχι ανυπαίτια, να οδηγήσουν σε ουσιαστικές βελτιώσεις του νέου ασφαλιστικού. Η απογοήτευση και ο φόβος όμως για το επαγγελματικό μας μέλλον δεν πρέπει να κυριαρχήσουν.

Στο ίδιο αυτό έτος υπήρξαν λαμπρά παραδείγματα ότι η γενιά μας μπορεί να επιβιώσει και να προοδεύσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΑΝΔιΘ: η ανάληψη της φιλοξενίας στην Θεσσαλονίκη του πρώτου πανευρωπαϊκού συνεδρίου νέου δικηγόρων από την ΕΥΒΑ, η ίδρυση πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου νέων δικηγόρων, η κυκλοφορία του πρώτου εντύπου περιοδικού για τους νέους νομικούς της πόλης (Lexις), η διαμόρφωση συγκεκριμένων και κοστολογημένων προτάσεων για το ασφαλιστικό και η διεξαγωγή του διαλόγου για την αναθεώρηση του θεσμού της άσκησης, ήταν μερικές μόνο από τις δράσεις της Ένωσης μας το 2016 και μάλιστα με ελάχιστη εξωτερική χρηματοδότηση και ουσιαστικά μηδενική οικονομική επιβάρυνση των μελών μας. Και όλα αυτά χάρη στη συλλογική προσπάθεια όλων.

Το παράδειγμα της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης είναι επομένως εκείνο που πρέπει να μας οδηγήσει στο νέο έτος. Και όσο αυτά υπάρχουν κανένας μας δεν χρειάζεται να νοιώθει φόβο και ανασφάλεια για το επαγγελματικό του μέλλον. Ας είναι το 2017 για όλους μας ένα έτος ανατροπής όσων μας φοβίζουν και πραγματοποίησης όσων επιθυμούμε!

Εκ μέρους του ΔΣ και του συνόλου της ΕΑΝΔιΘ, εύχομαι σε όλους και όλες, καλή χρονιά, υγιές και ευτυχισμένο το 2017!

Μιχάλης Μήττας, Πρόεδρος ΕΑΝΔιΘ,

Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης