Διοικητικό Συμβούλιο

Διοικητικό Συμβούλιο 2016 – 2018

Πρόεδρος: Μήττας Μιχάλης

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής (2011) και του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών (2016) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος ΜΔΕ Τομέα Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής ΑΠΘ και ΜΔΕ του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ στην κατεύθυνση της Πολιτικής Ανάλυσης. Σήμερα είναι Υπ. Διδάκτορας του Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Ομιλεί Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2013 και σήμερα είναι Πρόεδρος της ΕΑΝΔιΘ, από τον Δεκέμβριο του 2013 έως τον Μάιο του 2018. Παράλληλα αρθρογραφεί περιστασιακά σε έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες ενώ έχει διατελέσει και Ειδικός Γραμματέας στον σύλλογο “Ο Στράβων”. Σπουδαστής επί σειρά ετών στο Μακεδονικό και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το διάστημα από τον Ιούνιο έως και τον Δεκέμβριο του 2017 και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Δικηγόρων (ΕΥΒΑ) το διάστημα από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018. Από τον Ιούνιο του 2018 θητεύει ως Γραμματέας της ΕΥΒΑ.

Αντιπρόεδρος: Τσιαμπέρα Κατερίνα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1989 και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΑΠΘ και ΜΔΕ Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου του Τομέα Διεθνών Σπουδών της ίδιας σχολής. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών σπουδών διετέλεσε ενεργό μέλος της Ομάδας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ για τα Μοντέλα Προσομοίωσης του ΟΗΕ (Model United Nations – MUN), ενώ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015 θήτευσε στο Δ.Σ. του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψ. Διδακτόρων της Νομικής Σχολής ΑΠΘ ως τακτικό μέλος. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της ΕΑΝΔιΘ και τη διετία 2013 – 2015 ανήκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης ως ταμίας. Είναι επίσης μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού της ΕΑΝΔιΘ, “Lexις”. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και τουρκικά.

Γραμματέας: Μέλλιου Έλλη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Κατά την διάρκεια των μαθητικών και φοιτητικών της χρόνων συμμετείχε ενεργά σε συνέδρια και εκδηλώσεις της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Νέων» τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2011, έχοντας πραγματοποιήσει σπουδές στη Νομική Σχολή του Στρασβούργου (Γαλλία), στο πλαίσιο του προγράμματος LLP/Erasmus. Παρακολούθησε το αγγλόφωνο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τέχνη, Δίκαιο και Οικονομία» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, από το οποίο αποφοίτησε το 2014 (πρωτεύσασα). Έχει διατελέσει εξωτερική συνεργάτιδα του Τομέα Εμπορικού και Οικονομικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ. Σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος, ενώ παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες της ως εξωτερική συνεργάτιδα (μεταφράστρια, διερμηνέας και νομική σύμβουλος) στην Έδρα UNESCO του Α.Π.Θ για την Εκπαίδευση στα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Ιταλικά, και έχει βασική γνώση της Ρωσικής.

Ταμίας: Γαβαθόπουλος Θρασύβουλος

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Από τον Σεπτέμβρη του 2008 κατοικεί στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφοίτησε από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τον Γενάρη του 2013. Με τη λήξη των ακαδημαϊκών του σπουδών δραστηριοποιήθηκε στον Σύλλογο Ασκουμένων Δικηγόρων. Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά. Κατά το παρελθόν ενεργή ήταν η παρουσία του στον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής ενώ είχε αναπτύξει και δράσεις κατά τα μαθητικά του χρόνια στον Δήμο Πατρέων.

thragava@gmail.com

Μέλος – Εκπρόσωπος Επιτροπής Ασκουμένων: Τρασανίδη Γιάννης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με άριστα από το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο “Μανώλης Ανδρόνικος”. Τον Ιούνιο του 2015 αποφοίτησε από το τμήμα Νομικής του ΑΠΘ και από τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου ξεκίνησε να εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος. Ομιλεί αγγλικά,γερμανικά και ισπανικά.

Μέλος: Κρεμέτης Στέφανος

Μέλος: Ξένος Αναστάσιος

Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι ασκούμενος δικηγόρος Θεσσαλονίκης και δευτεροετής μεταπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής στον τομέα Διεθνών Σπουδών. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και στη Διεθνή Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ασχολείται ενεργά με τον συνδικαλισμό από τα μαθητικά του χρόνια. Ομιλεί άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια

2016 – 2018 Διοικητικό Συμβούλιο ΙΙΙ

Πρόεδρος: Μήττας Μιχάλης

Αντιπρόεδρος: Τσιαμπέρα Κατερίνα

Γραμματέας: Μέλλιου Έλλη

Ταμίας: Γαβαθόπουλος Θρασύβουλος

Μέλος – Εκπρόσωπος Επιτροπής Ασκούμενων: Βασλή Μαρία (α’ έτος)/Τρασανίδης Γιάννης (β’ έτος)

Μέλος: Κρεμέτης Στέφανος

Μέλος: Χρίστογλου Κωνσταντίνος

2014 – 2016 Διοικητικό Συμβούλιο ΙΙ

Πρόεδρος: Μήττας Μιχάλης

Αντιπρόεδρος: Δαγκλή Ελένη

Γραμματέας: Φουλίδου Ανδριάνα

Ταμίας: Κρεμέτης Στέφανος

Μέλος – Εκπρόσωπος Επιτροπής Ασκούμενων: Γαβαθόπουλος Θρασύβουλος (α’ έτος)/Παπαδάκη Ελευθερία (β’ έτος)

Μέλος: Οικονόμου Βασιλική

Μέλος: Λιάτσου Μαρία

2013 – 2014 Διοικητικό Συμβούλιο Ι (Προσωρινή Διοίκηση)

Πρόεδρος: Κρεμέτης Στέφανος

Αντιπρόεδρος: Μήττας Μιχάλης

Γραμματέας: Φουλίδου Ανδριάνα

Ταμίας: Φωτιάδης Λεωνίδας

Μέλος: Γαβαθόπουλος Θρασύβουλος