Διαγωνισμός Νέων Δικηγόρων – Young Lawyers Contest 2019/21

Κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι να φέρει κοντά νέους δικηγόρους από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, την στιγμή που εισέρχονται στο επάγγελμα, ώστε να μοιραστούν κοινές αξίες, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συζητήσουν νέες προοπτικές σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοείται από το πρόγραμμα JUSTICE της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020 και θα πραγματοποιηθεί τα έτη 2020 και 2021.

Το πρόγραμμα στοχεύει:

  1. Να προωθήσει ένα forum συζήτησης για τα αντικείμενα του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.
  2. Να προωθήσει την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των συμμετεχόντων.
  3. Να διαδώσει το ενδιαφέρον και τα χρήσιμα συμπεράσματα του επιλεγέντος θέματος.
  4. Να ενθαρρύνει την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και επικοινωνίας.
  5. Να προωθήσει σχέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων από όλους ευρωπαϊκούς δικηγορικούς συλλόγους.

Εγγραφή
Ο διαγωνισμός περιορίζεται σε 36 συμμετέχοντες και κάθε συμμετέχων επιλέγεται βάσει της αίτησής του. Οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό θα είναι ανοικτές μεταξύ 23 Απριλίου και 1 Ιουλίου 2020. Οι κρίσιμες ημερομηνίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Βραβεία
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής με αναφορά στις ώρες συμμετοχής τους. Επίσης θα λάβουν δωρεάν συνδρομή για ένα έτος στην οργάνωση “Friends of ERA Association”, η οποία παρέχει συγκεκριμένα προνόμια.

Οι συμμετέχοντες των δύο ομάδων που θα φτάσουν στον τελικό, θα λάβουν επιταγή συμμετοχής σε συνέδριο της ERA της επιλογής τους, με ισχύ έως το τέλος του 2021.

Δικαίωμα συμμετοχής
Στο πρόγραμμα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι (πρώτο έτος από εγγραφή στον Σύλλογο), που είναι μέλη δικηγορικών συλλόγων από όλη την Ευρώπη.

Συνεργάτης
Warsaw Bar Association (Izba Adwokacka w Warszawie)

Υποστηρικτής
CCBE – Council of Bars and Law Societies of Europe.

Περαιτέρω πληροφορίες για τον διαγωνισμό εδώ.

Ειδικά για την Θεσσαλονίκη

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι πρώτου έτους) έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής για τους επιλεγέντες θα καλυφθούν από το πρόγραμμα (η Ελλάδα είναι κράτος – μέλος του JUSTICE).

Η Ένωση είναι διαθέσιμη για οποιαδήποτε συνδρομή χρειαστεί σε ενδιαφερόμενους και επιλεγέντες.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Η Πρόεδρος………………………………..Η Γραμματέας

Κατερίνα Τσιαμπέρα…………………………Ελένη Χατζηγιάννη