Δελτίο Τύπου: Συναντήσεις ΕΑΝΔιΘ με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων για ζητήματα δικηγορικής άσκησης

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Ένωση το τελευταίο διάστημα ως προς τα ζητήματα των ασκούμενων, ο γραμματέας του ΔΣ Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ασκουμένων Γιώργος Σαχπατζίδης, συναντήθηκαν την Παρασκευή 8/7 στην Αθήνα με εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλο Ξανθόπουλο, με την Διευθύντρια του γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Έλενα Αναστασίου μαζί με τον Διευθυντή της ΚΟ Θανάση Γκλαβίνα και με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΜΕΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη μαζί με τους συντονιστές της ΚΕ του κόμματος Λίτσα Αλεξάκη και Κώστα Ντάσκα.

Στις συναντήσεις ενημερώσαμε τους εκπροσώπους των πολιτικών φορέων για το καθεστώς επισφάλειας που βιώνουμε οι ασκούμενοι/ες δικηγόροι σε όλη τη χώρα, αλλά και για το γεγονός πως η δικηγορική άσκηση αποτελεί τη μοναδική αρρύθμιστη μορφή εργασίας χωρίς κανένα απολύτως εργασιακό δικαίωμα. Επιπλέον, ειδική ενημέρωση έγινε για το θέμα των αδειών των ασκούμενων στα δικαστήρια μέσω ΕΣΠΑ και υπογραμμίστηκε η αδικαιολόγητη άρνηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να εφαρμόσει την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Καταστήσαμε σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η ιδιότυπη αυτή κατάσταση «γκρίζας ζώνης» εργασίας με μηδενικές ή αμοιβές 200€ και ζητήσαμε να ξεκινήσει ο απαραίτητος θεσμικός διάλογος, ώστε να ασκηθεί πίεση στην κατεύθυνση της νομοθετικής ρύθμισης του νομικού χαρακτηρισμού της άσκησης, αξιοποιώντας και τα κοινοβουλευτικά μέσα.

Το επόμενο διάστημα θα συνεχίσουμε τις επαφές και με εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων, όπως και με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Προχωράμε αποφασιστικά για την αποκατάσταση επιτέλους της πολύχρονης αυτής αδικίας και την ρύθμιση της άσκησης με όρους αξιοπρέπειας, με τους όρους που μας αξίζουν.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος……………………..Ο Γραμματέας

Γιάννης Τρασανίδης…………………….Γιώργος Παπαγεωργίου