Δελτίο Τύπου για την Στάση Εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων

Θεσσαλονίκη 16-9-2020,

Με αφορμή τις δίωρες διακοπές εργασιών που εξήγγειλε για τις επόμενες μέρες η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος οφείλουμε να τονίσουμε πως η Ένωση έχει σταθεί πάρα πολλές φορές στο πλευρό εργαζομένων στα δίκαια αιτήματά τους.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, με την πανδημία του κορωνοϊού να βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας, οι δίωρες διακοπές εργασιών των υπαλλήλων, χωρίς παράλληλη παράταση του ωραρίου εργασίας ή χωρίς έστω να ειδοποιούμαστε προηγουμένως για την στάση τους, δυστυχώς θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερες ουρές έξω από τα γραφεία υπαλλήλων και σε μεγαλύτερο συνωστισμό μέσα στο δικαστικό μέγαρο και κυρίως στα ακροατήρια, θέτοντας σε κίνδυνο μεταξύ άλλων και την υγεία των δικηγόρων και των ασκουμένων.

Μέσα σε αυτήν την πανδημία, αναμένουμε από όλους να βοηθήσουν τα μέγιστα για την ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση του κοινού και των δικηγόρων, ώστε και εμείς με την σειρά μας να μπορέσουμε, τηρώντας, όπως πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα, να διεκπεραιώσουμε τις εργασίες που μας ανέθεσαν οι εντολείς μας. Δυστυχώς, όμως, ενώ από πλευράς μας τηρούνται όλες τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, η στάση αυτή των δικαστικών υπαλλήλων δυσχεραίνει το έργο μας και μας θέτει και σε μεγαλύτερο κίνδυνο υγείας.

Ζητάμε αφενός να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να λαμβάνονται οι αναγκαίες προφυλάξεις για όλους, συμπεριλαμβανομένων και των δικαστικών υπαλλήλων, αφετέρου να μην υπονομευτεί η ήδη βεβαρημένη καθημερινότητα του δικηγόρου και η διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος………………………Ο Γραμματέας

Τρασανίδης Γιάννης……………….Σαλονικίδης Παύλος