Αποφάσεις ΔΣ ΕΑΝΔιΘ 8-10-2016

Θεσσαλονίκη 11-9-2016,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΝΔιΘ κατά την συνεδρίασή του την Κυριακή 11-9-2016 έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

  1. Αποφασίσθηκε ομόφωνα η ολοκλήρωση του Διαλόγου για την Αναθεώρηση της Άσκησης, με την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και οριστική διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης της ΕΑΝΔιΘ. Περίληψη των απόψεων που κατατέθηκαν, της έρευνας που πραγματοποιήθηκε καθώς και οι προτάσεις της Ένωσης θα κατατεθούν στο Υπ. Δικαιοσύνης.
  2. Εγκρίθηκε ομόφωνα ο τιμοκατάλογος του Εαρινού Συνεδρίου της ΕΥΒΑ – Θεσσαλονίκη 2017. Διασφαλίσθηκε ειδική πρόσθετη έκπτωση για τα μέλη της ΕΑΝΔιΘ.
  3. Αποφασίσθηκε ομόφωνα η παραπομπή του ζητήματος των παροχών του ΤΥΔΘ και συγκεκριμένα της άρνησης του εν λόγω Ταμείου να παρέχει επίδομα μητρότητας στους ασκούμενους δικηγόρους, στο ΔΣ του ΔΣΘ προκειμένου να παρέμβει.
  4. Συζητήθηκε πρόταση της Έλλης Μέλλιου και έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία (4 υπέρ – 1 κατά) Ψήφισμα για τους Πλειστηριασμούς, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα παρεμπόδισης της διαδικασίας πλειστηριασμών στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
  5. Συζητήθηκε πρόταση της Έλλης Μέλλιου και έγινε ομόφωνα δεκτή για διεξαγωγή διαλόγου για την συνταγματική αναθεώρηση. Τα μέλη της ΕΑΝΔιΘ έχουν την δυνατότητα να καταθέτουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους στο Forum της ιστοσελίδας μας, προκειμένου στην συνέχεια να αποσταλούν ως συνολική πρόταση της Ένωσης στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος……………………………………..Ο Γραμματέας

Μιχάλης Μήττας………………………………Στέφανος Κρεμέτης