Αποφάσεις ΔΣ ΕΑΝΔιΘ 13-4-2016

Θεσσαλονίκη 13-4-2016,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΝΔιΘ κατά την συνεδρίασή του την Τετάρτη 13-4-2016 έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

  1. Πραγματοποιήθηκε επίσημη ενημέρωση του ΔΣ από τα μέλη της αντιπροσωπείας στο Εαρινό Συνέδριο της ΕΥΒΑ. Η συμμετοχή της Ένωσής μας κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη και επιστεγάστηκε από την ανάληψη της διοργάνωσης του επόμενου Εαρινού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Δικηγόρων, την Άνοιξη του 2017. Σχετικά με την διοργάνωση του Συνεδρίου αυτού αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έως την επόμενη συνεδρίαση επίσημη ενημέρωση όλων των επίσημων φορέων της πόλης προκειμένου να υποστηρίξουν την διοργάνωση και παράλληλα να ετοιμαστούν προτάσεις τόσο για το επιστημονικό όσο και για το κοινωνικό σκέλος του Συνεδρίου.
  2. Ομόφωνα αποφασίστηκε, κατόπιν συζήτησης και σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων που υποστηρίχθηκαν, η υποστήριξη της εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των Ενώσεων Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων της χώρας. Δεδομένων των ιδιαίτερα κρίσιμων σημερινών συνθηκών, διαμορφώθηκε πρόταση για την Πανελλαδική Συνεργασία των Ενώσεων ΑΝΔ, η οποία θα κοινοποιηθεί σε όλες τις Ενώσεις της χώρας προκειμένου να αποτελέσει την βάση συζήτησης της περαιτέρω συνεργασίας τους.
  3. Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο φορολογικό. Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί η πρώτη εκτίμηση των ανακοινώσεων του αρμόδιου Υπουργού καθώς και οι βασικές θέσεις της Ένωσης.
  4. Υποστηρίχθηκε εισήγηση του μέλους της Ένωσης, Αναστασίας Χρηστίδου, για την υποβολή αιτήματος προς τον ΔΣΘ για την δημοσιότητα της διαδικασίας επιλογής ασκούμενων δικηγόρων. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος……………………………………..Ο Γραμματέας

Μιχάλης Μήττας………………………………Αναστάσιος Ξένος