Ανακοίνωση συνεργασίας Ε.Α.Ν.Δι.Θ – ΦΥΛ.ΙΣ

Θεσσαλονίκη 7-3-2021,

Η “Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης” (Ε.Α.Ν.Δι.Θ.) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη μόνιμης συνεργασίας με τη “Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα-ΦΥΛ.ΙΣ.”, κατόπιν υπογραφής κοινού μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο διοικήσεων των ενώσεων. Η ΦΥΛ.ΙΣ. είναι μια ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική ένωση, χωρίς κομματικό ή οικονομικό χαρακτήρα. Με όραμα την προαγωγή της έμφυλης ισότητας, την καταπολέμηση του σεξισμού και την εξάλειψη των πάσης φύσεως διακρίσεων, αναπτύσσει ενημερωτική, ερευνητική και κοινωνική δράση. Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με φορείς, σωματεία και συλλογικότητες, εντός και εκτός Πανεπιστημιακού χώρου.

Αποτελεί διαρκή πεποίθηση και προγραμματικό στόχο αυτού του ΔΣ της Ένωσης η επιστράτευση όλων των θεσμικών μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να εγείρουμε τον κοινωνικό προβληματισμό, να ανοίξουμε τον διάλογο σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους νέους νομικούς και όχι μόνο και να χρησιμοποιήσουμε τη νομική τεχνογνωσία μας, ούτως ώστε να συμβάλλουμε όπως μπορούμε στην εξάλειψη φαινομένων διάκρισης και άλλων κοινωνικών παθογενειών. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη διαφορά, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο και η συγκεκριμένη συνεργασία είναι στην κατεύθυνση αυτή. Αναμένετε σύντομα τις κοινές μας δράσεις!