Ανακοίνωση για τις πληρωμές των ασκούμενων δικηγόρων στα Δικαστήρια

Θεσσαλονίκη 10/12/2021,


Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από συνάδελφους/συναδέλφισσες ασκούμενους/ες δικηγόρους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Άσκηση στα Δικαστήρια πως έχουν ξεκινήσει οι καταβολές των οφειλομένων σε αυτούς μισθών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου και σε κάποιες περιπτώσεις Νοεμβρίου του 2021. Μετά από ουσιαστικά εκατό (100!) ημέρες, οι ασκούμενοι/ες δικηγόροι επιτέλους πληρώθηκαν για τους μήνες που ήδη έχουν προσφέρει την εργασία τους.

Είναι λυπηρό ότι χρειάστηκαν επιστολές μας προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τον κ. Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τις διοικήσεις των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών της Θεσσαλονίκης που απασχολούν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Άσκηση στα Δικαστήρια» ασκούμενους/ες δικηγόρους, δημοσιοποίηση του θέματος στα μέσα ενημέρωσης, ερωτήσεις Κοινοβουλευτικών Ομάδων στην Βουλή των Ελλήνων επικαλούμενες τη δράση μας, επιστολές προς και συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία του Προγράμματος, για να λάβει χώρα το αυτονόητο.

Ο αγώνας συνεχίζεται προκειμένου να ομαλοποιηθεί η διαδικασία πληρωμών τους και αυτή να γίνεται σε μηνιαία βάση, ως συμφωνήθηκε. Ο αγώνας συνεχίζεται και για τις άδειες των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος………………………Ο Γραμματέας

Τρασανίδης Γιάννης……………….Σαλονικίδης Παύλος