ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ

Αν πάντα ήθελες να παρουσιάσεις επιστημονικά τις ιδέες σου αλλά πίστευες πως αυτό είναι προνόμιο μόνο μεγαλύτερων και διακεκριμένων νομικών ή ακόμη και αν είσαι απλώς από αυτούς που ζουν για να γράφουν μην διστάζεις και στείλε μας το άρθρο σου!

Στην πρώτη του έκδοση το LEXις στοχεύει στην ανάλυση μιας ιδιαίτερα διαδεδομένης θεματικής του επιστημονικού μας κλάδου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά παρουσιάζονται από τους επιμέρους τομείς της νομικής επιστήμης. Επιδίωξη μας, η παρουσίαση πρωτοπόρων ιδεών και η διαφορετική θέαση της θεματικής αυτής είτε μέσω σχολιασμού απόφασης είτε μέσω σύνταξης άρθρου.

Το κείμενο θα πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:
– Γραμματοσειρά Times New Roman σε μέγεθος 10 για το κυρίως κείμενο και 8 για τις υποσημειώσεις.
– Στενά περιθώρια στη σελιδοποίηση
– Αναγραφή των λατινογενών ονομάτων με λατινικούς χαρακτήρες και σε παρένθεση η ελληνική απόδοση του ονόματος. Σε περίπτωση που το όνομα επαναλαμβάνεται, αναγραφή μόνο με λατινικούς χαρακτήρες.
– Αναγραφή νομικών όρων που υπάρχουν στα Λατινικά, αυστηρώς στα Λατινικά, άλλως στα Αγγλικά.
– Χρήση του τύπου του Χάρβαρντ για τις παραπομπές ως τον πλέον εύχρηστο και διαδεδομένο – υπάρχει η δυνατότητα αποστολής του σε περίπτωση που κάποιος δεν τον γνωρίζει.

Η έκταση των άρθρων ή του σχολιασμού αποφάσεων θα πρέπει να είναι αυστηρά έως 2.500 λέξεις.

Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται παρακαλούνται να αποστείλουν τα άρθρα τους έως την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 (20/11/2015) αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση eandith@gmail.com.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνο 6976468871 και 2310811240.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω περιορισμένης έκτασης της έντυπης έκδοσης, όσα άρθρα δεν δημοσιευθούν στο περιοδικό, θα περιληφθούν στην ηλεκτρονική του μορφή στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (www.eandith.gr).

Η συντακτική ομάδα