Αναφορά βουλευτή προς τα αρμόδια Υπουργεία για την οικονομική στήριξη δικηγόρων βάσει της επιστολής της ΕΑΝΔιΘ

Θεσσαλονίκη, 17-12-2020,

Κατόπιν πρωτοβουλίας της ΕΑΝΔιΘ και επικοινωνίας μας με όλες τις Ενώσεις Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων ανά την επικράτεια, συντάξαμε, συνυπογράψαμε και υποβάλαμε από κοινού με τις Ενώσεις Πειραιά (Σ.Ν.Α.Δ.Π.), Ρόδου (Ε.Α.Ν.Δι.Ρ.) και Κατερίνης (Ε.Α.Ν.Δι.Κ.) επιστολή προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Δικαιοσύνης προτείνοντας μια συγκεκριμένη δέσμη μέτρων στήριξης για τους ασκούμενους και νέους δικηγόρους, ως την πλέον πληγείσα επαγγελματική ομάδα κατά το διάστημα της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε και της κατ΄ ουσίαν επαγγελματικής αναστολής στην οποία βρισκόμαστε.

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε πως εξαιτίας της επιστολής μας αυτής, το μείζον αυτό ζήτημα λαμβάνει -όπως και θα όφειλε- διαστάσεις και στο πεδίο της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Μάλιστα, ενημερωθήκαμε πως κατατέθηκε σχετική κοινοβουλευτική αναφορά προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ενώ θα κατατεθεί αντίστοιχη επερώτηση εντός της Βουλής το επόμενο διάστημα. Επιπροσθέτως, η Ένωση έχει προχωρήσει σε επαφές με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων με σκοπό την ενημέρωση επί του ζητήματος και την προβολή και την υποστήριξη του, απ’ όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.

Θα συνεχίζουμε να ασκούμε πιέσεις και να γνωστοποιούμε το ζήτημα προς τους αρμόδιους φορείς και τους πολιτικούς παράγοντες μέχρι να γίνει κατανοητή η ανάγκη στήριξης των νέων και ασκούμενων δικηγόρων και ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος……………………………Ο Γραμματέας

Τρασανίδης Γιάννης………………..Σαλονικίδης Παύλος