Αίτημα ΕΑΝΔιΘ σχετικά με την Βιβλιοθήκη του ΔΣΘ

Κατόπιν αιτήματος μέλους της ΕΑΝΔιΘ, το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό με την υπ’ αρ. 5/14-6-2018 απόφαση ΔΣ, η Ένωση κατέθεσε ενώπιον του ΔΣΘ το ακόλουθο αίτημα:

AITHMA ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΔΣΘ

Της Ένωσης Ασκουμένων & Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, 26ης Οκτωβρίου 3-5, Θεσσαλονίκη, 6970057700, eandith@gmail.com

Προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, 26ης Οκτωβρίου 3-5, Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη 19-6-2018,

Η λειτουργία της βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης τις πρωινές και απογευματινές ώρες εξυπηρετεί σημαντικά τους νέους και ασκούμενους Δικηγόρους,  Μεταπτυχιακούς και Διδακτορικούς Φοιτητές αφού το καλοκαίρι μετά την εξεταστική του Ιουνίου η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου κλείνει ή λειτουργεί μόνο σε πρωινό ωράριο. Τις προηγούμενες χρονιές, αφότου αποφασίστηκε η επέκταση του ωραρίου της βιβλιοθήκης του ΔΣΘ, πέραν του καθιερωμένου πρωινού ωραρίου και για τις απογευματινές ώρες, οι νεαροί συνάδερφοι και ασκούμενοι Δικηγόροι ευνοήθηκαν πρώτιστα αφού ενώ το πρωί εργαζόντουσαν ή έκαναν άσκηση, το απόγευμα μπορούσαν να αφιερωθούν στη μελέτη, στην ανεύρεση συγγραμμάτων και στη συγγραφή των εργασιών τους κάνοντας χρήση της βιβλιοθήκης του ΔΣΘ. 

Ωστόσο, τις προηγούμενες χρονιές η βιβλιοθήκη του συλλόγου έκλεινε το μήνα Αύγουστο ενώ και το απογευματινό ωράριο άρχιζε αρκετές μέρες μετά την έναρξη του δικαστικού και ακαδημαϊκού έτους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η εξυπηρέτηση και η πρόσβαση στις παροχές της από τους νέους συναδέρφους και ασκουμένους.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε τη διατήρηση ανοικτής της βιβλιοθήκης του Συλλόγου με συνεχές ωράριο από το πρωί μέχρι το βράδυ για την εξυπηρέτηση των νέων και ασκουμένων Δικηγόρων, χωρίς διακοπή καθ’ όλη τη θερινή περίοδο ακόμα και των δικαστικών διακοπών και αποκατάσταση της λειτουργικής εξυπηρέτησης του κοινού στις παροχές που προσφέρει η βιβλιοθήκη του ΔΣΘ.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Η Πρόεδρος…………………….Η Γραμματέας

Κατερίνα Τσιαμπέρα………………..Ελένη Χατζηγιάννη”