Αίτημα Απαλλαγής Νέων Δικηγόρων από την Συνδρομή 2021

Η ΕΑΝΔιΘ κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου κατέθεσε σήμερα στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης αίτημα για την απαλλαγή της ετήσιας συνδρομής των νέων δικηγόρων. Το αίτημα, το οποίο έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 953/11-2-2021 έχει ως εξής:

“Αίτημα σχετικά με την ετήσια συνδρομή νέων δικηγόρων

Της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, 26 ης Οκτωβρίου 3-5, Θεσσαλονίκη, 6934040366, eandith@gmail.com

Προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, 26 ης Οκτωβρίου 3-5, Θεσσαλονίκη.

Αρ. Πρωτ. 6/11-02-2021 (εξ.)

Αποτελεί γενική διαπίστωση ότι η περίοδος αυτή για όλη την χώρα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Από τη μία ο νέος κορωνοϊός ο οποίος έχει στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες συμπολίτες μας και έχει διαμορφώσει εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και από την άλλη η ύφεση της οικονομίας την οποία βιώνουμε και θα βιώσουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθιστούν ασφυκτικό το περιβάλλον για όλη την κοινωνία και κυρίως για τον δικηγορικό κλάδο ο οποίος δεν έχει τύχει ιδιαίτερης φροντίδας από την Πολιτεία.

Στο πλαίσιο αυτό οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα έχουν προβεί σε ορισμένες δράσεις, μεταξύ των οποίων και η χορήγηση βοηθήματος στα μέλη τους. ην προηγούμενη περίοδο αποφασίστηκε, όλα τα μέλη του να μην καταβάλουν την ετήσια συνδρομή του 2020 ενώ σε όσους την είχαν ήδη καταβάλει δινόταν η δυνατότητα είτε να τους επιστραφεί είτε να συμψηφισθεί με την συνδρομή του 2021. Η Ε.Α.Ν.Δι.Θ. χαιρέτισε την άνω κίνηση καθώς βοήθησε τον κλάδο και λειτούργησε υποστηρικτικά. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη της πανδημίας στις αρχές της εμφάνισής της στην χώρα μας.

Η κατάσταση πλέον είναι πολύ χειρότερη από ό,τι στην αρχή της πανδημίας και προβλέπεται να επιδεινωθεί και άλλο το ερχόμενο διάστημα, ενώ η αναμενόμενη οικονομική ύφεση θα επηρεάσει άμεσα και τον κλάδο μας ενώ ίσως αποτελέσει και την χαριστική βολή επαγγελματικά για ορισμένους συναδέλφους μας.

Θεωρούμε ότι η συνέχιση της υποστηρικτικής πολιτικής στην κατεύθυνση της συνεχούς λήψης μέτρων στήριξης είναι μονόδρομος, τουλάχιστον μέχρι να εξέλθουμε από την κατάσταση που βιώνουμε και επιστρέψουμε σε συνθήκες κοινωνικής και επαγγελματικής κανονικότητας.

Για αυτόν τον λόγο η Ε.Α.Ν.Δι.Θ. προτείνει την επέκταση των ως άνω μέτρων και για το 2021, τουλάχιστον για τους νέους Δικηγόρους (μέχρι 7ετίας, τους δικαιούχους δηλαδή του Διανεμητικού Λογαριασμού) οι οποίοι αποτελούν κατά κοινή ομολογία το πιο ευάλωτο τμήμα του κλάδου και έχουν υποστεί περισσότερο απ’ όλους τις δυσμενείς συνέπειες της περιόδου που διανύουμε.

Για το ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ

Ο Πρόεδρος………………………Ο Γραμματέας

Τρασανίδης Γιάννης……………….Σαλονικίδης Παύλος