Επιτροπή Ασκουμένων

Η Επιτροπή Ασκουμένων Δικηγόρων της ΕΑΝΔιΘ αποτελεί πενταμελές όργανο με ενιαύσια θητεία, εκλεγόμενο από όλους τους ασκούμενους δικηγόρους του ΔΣΘ. Με την συγχώνευση του Συλλόγου Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η ίδρυση της, στα πλαίσια της Ένωσης, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των ασκούμενων δικηγόρων και των ιδιαίτερων αναγκών τους. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής συμμετέχει αυτοδίκαια και ως ισότιμο μέλος στο ΔΣ της ΕΑΝΔιΘ. Η ΓΣ της ΕΑΝΔιΘ με την υπ’ αρ. 2/20-5-2017 απόφασή της, ενέκρινε και έθεσε ισχύ τον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Ασκουμένων, ως συμπληρωματικό μαζί με το καταστατικό, θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της.

Επιτροπή Ασκουμένων 2017

Πρόεδρος: Τρασανίδης Γιάννης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τούμπα Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε με άριστα από το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο “Μανώλης Ανδρόνικος”. Τον Ιούνιο του 2015 αποφοίτησε από το τμήμα Νομικής του ΑΠΘ και από τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου ξεκίνησε να εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος. Ομιλεί αγγλικά,γερμανικά και ισπανικά

Αντιπρόεδρος: Τσάμης Έκτορας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος Θεσσαλονίκης από τον Οκτώβριο του 2016. Είχε ενεργή συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (The European Law Students’ Association – ELSA) τόσο σε τοπικό και εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Τον Απρίλιο του 2015, εκλέχτηκε ως Γενικός Γραμματέας και μέλος του Διεθνούς Διοικητικού Συμβουλίου της ELSA από τις 39 τότε χώρες-μέλη της Ένωσης και έγινε ο ένας από τους δύο πρώτους Έλληνες που το κατάφεραν. Για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του, μετακόμισε στις Βρυξέλλες από τον Αύγουστο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2016 όπου ζούσε και εργαζόταν στην έδρα της ELSA. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων προσομοίωσης διεθνών οργανισμών (π.χ. Μοντέλα Ηνωμένων Εθνών) τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Παρακολουθεί το νομικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, LL.M. in Transnational and European Commercial Law, Arbitration, Mediation and Energy Law. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Γραμματέας: Βασλή Μαρία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα και είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Ιούλιο του 2015 είναι ασκούμενη δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών της χρόνων, συμμετείχε σε συνέδρια της οργάνωσης «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων» και είχε πλούσια εθελοντική δράση. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Συντακτικής Ομάδας του περιοδικού της ΕΑΝΔιΘ, Lexις. Κατά το παρελθόν, είχε ενεργή παρουσία τόσο στον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής ΑΠΘ όσο και στις δράσεις της ΕΑΝΔιΘ. Είναι από το 2016 μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Δ.Μ.Π.Σ. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Μιλά Αγγλικά και Ισπανικά.

Μέλος – Συνήγορος Ασκουμένου: Κοχλιού Κωνσταντίνα

Γεννήθηκε στο Διδυμότειχο και μεγάλωσε στη Λήμνο, στην Ορεστιάδα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. Από το Σεπτέμβριο 2015 είναι ασκούμενη δικηγόρος εγγεγραμμένη στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με την μουσική, έχει πτυχίο ανώτερων θεωρητικών αρμονίας και άριστη γνώση πιάνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε σε επιχειρήσεις σχετικές με τη δημιουργική απασχόληση παιδιών. Από το 2011 ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό σε διάφορες ΜΚΟ, ενώ υπήρξε μέλος της AIESEC. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά και ισπανικά.

Μέλος: Δρούγκα Λένα

Προηγούμενες Επιτροπές Ασκουμένων

2016

Πρόεδρος: Βασλή Μαρία

Αντιπρόεδρος: Χρηστίδου Αναστασία

Γραμματέας: Δρούγκα Λένα

Μέλος – Συνήγορος Ασκουμένου: Πανταζή Θεοδώρα

Μέλος: Τρασανίδης Γιάννης

2015

Πρόεδρος: Παπαδάκη Ελευθερία

Αντιπρόεδρος: Ξένος Αναστάσιος

Γραμματέας: Μαυρουδής Παναγιώτης

Μέλος – Συνήγορος Ασκουμένου: Χρίστογλου Κωνσταντίνος (α’ εξάμηνο) / Γαζέτης Αναστάσιος (β’ εξάμηνο)

Μέλος: Μολλά Σοφία